top of page

Kylie Jenner-look-alikes

A project made by Lisa Wals ©

Uit een onderzoek bleek dat vrouwen die in een wachtkamer een kwartier in vrouwentijdschriften aan het bladeren waren een lager zelfbeeld hadden dan de vrouwen die dat niet hadden gedaan. Laat staan hoe snel dat gaat met de overvloed aan beelden op sociale media van vandaag de dag.

We willen de werkelijkheid mooier maken dan dat die daadwerkelijk is. Ook in de reclame wereld wordt ‘mooi’ nog steeds gelinkt aan geluk, maar als we onszelf linken aan een onmogelijk ideaalbeeld, zorgen we dan niet juist voor meer ontevredenheid bij de mens?

 

Met de nieuwste technologieën kunnen we onszelf perfectioneren, denk aan duizenden gemanipuleerde beelden wat gehanteerd wordt als mooi. Veel influencers zijn erg transparant over de ingrepen die ze laten doen dat steeds meer jongeren de drempel van fillers/botox steeds lager vinden en mee willen doen met deze trend.


Kylie Jenner (met 137 miljoen volgers op Instagram) was met deze lip-filler trend gestart en heeft op jonge leeftijd (17 jaar) lip-fillers genomen.

Door het grote bereik van Kylie Jenner op social media heeft dit invloed op het ideaal beeld van jongeren. Er zijn nu zelfs cosmetische klinieken die filler pakketten aanbieden om zo precies op jou ‘perfecte’ idool te lijken. Om de drempel nog meer te verlagen heb ik een ‘Do It Yourself Kylie Jenner filler pakket’ ontworpen zodat je nu makkelijk zelf tijdens het op doen van je make-up, fillers kan spuiten om nog meer in de buurt te komen van jouw online ideaalbeeld.

 

Maar wat is nog eigen identiteit als je jezelf modelleert naar de ‘perfecte’ beeldwereld?

Als wij steeds meer gaan geloven in een beeldwereld wat we zien als realiteit, dan worden we allemaal een menselijke kopie van het uiterlijk. Je doet mee aan een trend die je eigen originaliteit zal veranderen en zo een eigen schijnperfectie in een online wereld creëert, waar andere zich ook weer mee spiegelen. Dit wordt een eindeloze cirkel waarin we niet transpar- ant zijn over onze identieke verschijning. We willen dan alleen nog maar streven naar meer perfectie die uiteindelijk nooit zal komen, want echte perfectie bestaat niet.

 

- Lisa Wals

Website made by Lisa Wals 2021 © 

bottom of page